Activitats

Quines activitats podeu fer a través de l'Alberg?

Tant si sou un grup que veniu a un àpat o a allotjar-vos, com un grup escolar que veniu de colònies a l’Alberg, disposem d’un gran ventall d’activitats esportives i d’aventura per realitzar al nostre entorn.


Descens de barrancs

Emprarem tot el dia per a realitzar aquesta activitat. El punt de trobada és a Horta de Sant Joan.

Amb furgonetes de l’organització arribarem a l’accés del barranc. Allí es proporcionarà tot el material necessari per a realitzar l’activitat: neoprens, escarpins i guants (en el cas en què fossin necessaris) i casc protector. Els participants hauran de venir proveïts de: sabatilles de recanvi i tovallola de platja.
Després de presentar l’activitat i donades totes les normes i consells que hauran de tenir en compte tots els participants iniciarem un recorregut a peu d’uns 20 minutos, fins a arribar a la capçalera del barranc. Amb els monitors especialitzats, iniciarem el descens del barranc, amb una durada aproximada de dues hores. El recorregut és d’una gran bellesa i senzillesa, sent apte per a nens a partir de 12 anys. Tornarem amb les furgonetes de l’organització fins a Horta de Sant Joan.
A Horta de Sant Joan podem visitar el Centre Picasso Ecomuseo dels Ports

Quads i Multiaventura

Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat. L’activitat de Quads i multiaventura és un combinat de diferents activitats: Quads, Escalada en paret artificial, Tir amb Arc i Ponts Tibetans.
Arribats a les instal·lacions, es donen les normes i consells que s’han de tenir en compte en totes les activitats així com el funcionament de cadascuna d’elles.
Depenent del nombre de participants, es fan diferents grups, assignant a cadascun una activitat. Una vegada finalitzada la seva activitat, per rotació, van realitzant les altres activitats.

BTT

Aquesta activitat consisteix en un tranquil passeig pel Parc Natural del Delta de l’Ebre. Els camins utilitzats són majoritàriament asfaltats.
Els participants hauran de portar: cantimplora, gorra, motxilla petita i bolígraf. Els recorreguts no presenten cap dificultat, pel fet que el Delta de l’Ebre és una immensa plana.
Als participants se’ls proporcionarà un casc protector. Durant la visita es van realitzant parades en els llocs més característics, acompanyades amb explicacions dels guies especialitzats.

Piragüisme

Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat.
Els participants hauran de portar: vestit de bany, tovallola de platja i roba esportiva de recanvi.
Una vegada donades les explicacions es proporciona a cada participant una armilla salvavides.
Les piragües poden ser triples, dobles o individuals. Sempre hi haurà a disposició la quantitat de material necessari, perquè tots els seus components puguin estar realitzant l’activitat al mateix temps. Durant tota l’activitat, els participants estan controlats per monitors especialitzats a bord d’embarcacions en motor.
Quan l’activitat es desenvolupa en aigües sense profunditat (1 m.) Els monitors realitzen el control amb piragües.

Vela

Els participants hauran de portar: vestit de bany, tovallola de platja i roba esportiva de recanvi.
Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat.
La part teòrica d’aquesta activitat és molt important, per tant emprarem la meitat de temps en ella, l’altra meitat la dedicarem a la navegació. A cada participant se li proporcionarà una armilla salvavides. Les embarcacions són dirigides per monitors especialitzats. Els participants, per torns successius, van controlant, dirigint i realitzant les operacions que els han ensenyat en la part teòrica.

Jocs aquàtics

Els participants hauran de portar: vestit de bany i tovallola de platja.
Si la temperatura del dia es fregeixi, l’organització proporcionarà jaquetes de neoprè.
Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat.
L’activitat de jocs aquàtics és un combinat de les següents activitats: xurro o Dònut, llit elàstic i kayac.
A tots els participants se’ls proporcionarà armilles salvavides.

Submarinisme

La durada de l’activitat és de mig dia.
Els participants hauran de portar: vestit de bany, tovallola de platja i capell de piscina.
En grups reduïts, es donen les explicacions oportunes per a realitzar petites immersions. Aquestes es realitzen sota el control i supervisió de monitors especialitzats.

Puenting

Activitat que es realitza en el pont penjant d’Amposta.

La quantitat de salts, que podrà fer cada participant, es pacta prèviament.

Paintball

El Paintball (bola de pintura) és un esport en el qual els participants usen marcadores d’aire comprimit per a disparar petites boles de pintura contra els altres jugadors. És un joc d’estratègia, on dos equips intenten aconseguir una bandera situada enmig del camp de joc. Els jugadors marcats per les boles de pintura durant el joc, han de tornaré fins a les posicions inicials. Quan un dels equips es fa amb la bandera, es reinicia el joc, fins que tots els jugadors han acabat les boles de pintura.

Perxar

La llacuna artificial té aproximadament un metre de profunditat, situada enmig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, al costat de la llacuna de L’Encanyissada.
Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat.
Els participants hauran de portar roba de recanvi.
Les barques de perxar o pontons utilitzaven antigament per a desplaçar-se pels canals del Delta de l’Ebre.
La perxa és el pal que s’utilitza per a dirigir i impulsar aquest tipus d’embarcació. La seva longitud és d’uns tres metres. S’utilitza clavant la seva part inferior al fons de la llacuna i efectuant força sobre ella fent que L’embarcació es mogui.
Abans de realitzar l’activitat, es realitzen les explicacions i demostracions oportunes pels monitors especialitzats.
En grups de 5 o 6 participants per embarcació, naveguen per la llacuna, alternant-se els tripulants en el maneig de la perxa.

Wake-surf

L’activitat es realitza en una llacuna artificial, a la vora del mar. Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat. Mitjançant un cable de curs tancat, mogut a motor, i una taula de surf, lliscarem sobre l’aigua. Tota l’activitat està dirigida per monitors especialitzats.

Paddlesurf

L’activitat es realitza al riu o en al mar.
Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat.

Consisteix en remar d’en peus sobre una taula de surf gran. Tota l’activitat està dirigida per monitors especialitzats.

Tennis

Emprarem mig dia per a realitzar aquesta activitat. Arribats a les instal·lacions, es donen les normes i consells que s’han de tenir en compte, així com el funcionament de cada activitat.
Monitors especialitzats, introduint al grup en la pràctica del tennis i del pàdel.

Visites organitzades a: Observatori de l’Ebre, Port Aventura, «Costa Caribe», Peníscola, Tortosa, Coves de Benifallet

Tallers: Barraques, nusos mariners, Pesca Tradicional, Collarets i Polseres, Arenas, Orientació Outdoor.